به گزارش مرکز خبر حوزه، در این نشست که از سوی انجمن تعلیم و تربیت حوزه در سالن اجتماعات انجمنهای اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، حجتالاسلام علی نقی فقیهی، استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که زن و مردم باید نسبت به یکدیگر رابطه تربیتی داشته باشند، اظهار داشت: زمانی که چنین رابطهای میان زن و مرد باشد، در زندگی آنها، تعقل و عاطفه وجود دارد.
وی افزود: بسیاری از افراد هستند که تعقل دارند،ولی به عواطف بی توجه هستند، همچنین عکس این هم وجود دارد. زن و مرد باید بتوانند میان این دو تعادل ایجاد کنند. در غیر این صورت، رابطه آنها مشکلاتی با هم خواهد داشت.
حجتالاسلام فقیهی با اشاره به وجود برخی نگرشهای اشتباه درباره زن در خانواده، اظهار داشت: بسیاری از تنشهای موجود در خانوادهها، به دلیل نگرشهای اشتباه درباره زن است که بعضاًبه اسلام نیز نسبت داده میشود، در حالی که این تفکرات از مسیحیت و حتی یهودیت وارد فرهنگ ما شده است.
استادیار دانشگاه قم با اشاره به نگرش درست اسلام درباره زن و مرد، اظهار داشت: در اسلام، زن و مرد باید نگرش کرامتی و انسانی به هم داشته باشند.
این استاد حوزه و دانشگاه، عزت قائل بودن به خویش و همسر را مسئله دیگری در اسلامی، نسبت به زندگی مرد و زن معرفی و بیان کرد: انسان باید خود و همسرش را ارزشمند بداند، دراین شرایط فرد نمیتواند نسبت به همسر خود بیاعتنایی، بر حرمتی داشته باشد.
وی، باورهای مثبت و مق مقدس به مسائل جنسی را مسئله مهم دیگری در اسلام دانست و گفت: برخی نگرشهای اشتباه درباره مسائل جنسی چون پلیدی، ضد اخلاقی، سدی در برابر کمال، مخالف با انسانیت و...، تفکراتی اشتباه درباره مسائل جنسی زن و مرد است.
حجتالاسلام فقیهی افزود: در اسلام مسائل جنسی با اطاعت هماهنگ است. مسئله جنسی انسان همراه با چند میل طبیعی و فطری و معنوی همراه است. این که بر نظر اسلام مرد و زن در رابطه خود باید همدیگر را به عنوان نعمت الهی، خدا را سپاسگذاری کنند، نشان دهنده اهمیت این مسئله در اسلام است.
وی در تبیین دیگر نگرشهای زن و مرد به همدیگر در اسلام، اظهار داشت: نگاه مثبت به خود و همسر داشتن، شناخت مسئولیتهای خود و همسر، درک واقعیتهای زندگی مشترک، آگاهی از زیباییهای مادی و معنوی یکدیگر،
شناخت فرد نسبت به خانواده و شناخت هر یکی از زن و شوهر نسبت به عیوب خویشتن، از دیگر نگرشهای ضروری در اسلام میباشد.
در ادامه این نشست، دکتر جانبزرگی، با معرفی کردن خانواده به عنوان سیستم، اظهار داشت: وقتی که گفته میشود، خانواده یک سیستم است، یعنی، تمامی ویژگیهای آن را دارد. به این معنی که در آن نقش و تعامل مهمترین مسئله است.
وی با بیان این که نقش و تعامل، معطوف به نیازهاست، اظهار داشت: از جمله نیازهایی که در زن و مرد وجود دارد، قدرت و عاطفه است. البته نیاز مرد و زن به این دو، نسبت به یکدیگر متفاوت می باشد. به این معنی که مرد بیشتر از زن نیاز به قدرت دارد و زن نیز بیشتر از مرد نیاز به عاطفه دارد.
این استاد و دانشگاه، همچنین درباره خطاهایی که در زندگی زن و شوهر میتواند باشد، گفت: خطاهای شناختی درباره نقش، خطاهای شناختی به تعامل و خطاهای شناختی درباره فرایند، از خطاهای موجود در زندگی میتواند باشد.
وی درباره خطاهای شناختی گفت: خطاهای شناختی یا روانبنه، عبارتند از: خطاهای شناختی مربوط به هویت جنسی، خطاهای شناختی مربوط به سوء و خطاهای شناختی به تجربهةای هیجانی.
دکتر جانبزرگی افزود: خطاهای مربوط به الگوگیری تربیتی، خطاهای مربوط به فرهنگ واجتماع، خطاهای مربوط به سوء تعبیرها و فقر اطلاعات و خطاهای مربوط به نیازهای وجودی، خطاهایی است که ممکن است در زندگی زناشویی وجود داشته باشد.
وی همچنین درباره خطاهای فرایندی در زندگی زن و شوهر گفت: در این عرصه، خطاهایی چون: خطای استدلال مربوط به تحلیل دو قطبی، خطای مربوط به فراروی، خطای مربوط به اولویت دهی به هیجان و خطهای مربوط به قوانین گشتالنی ذهن(یقینی کردن فرضها) وجود دارد.
خاطرنشان میشود در پایان این نشست، به پرسشهای حاضرین پاسخ داده شد
پایان پیام 18/313